جراحی آندوسکوپی سینوس

طی جراحی آندوسکوپی سینوس هیچ گونه برش و شکافی بر روی پوست بیمار ایجاد نمی شود و درمان سینوزیت با کمک دستگاه آندوسکوپ انجام می پذیرد. ( مراقبت های بعد از آندوسکوپی سینوس ) جراحی آندوسکوپی سینوس یکی از رایج ترین روش های درمانی بیماری های التهابی و عفونی سینوس ها می باشد که تحت بی حسی موضعی انجام شده و نیاز به بستری ندارد از این رو بیماران از این روش درمانی بسیار رضایت دارند ، از دیگر فواید این روش می توانیم به مواردی هم چون عدم نیاز به ایجاد برش ، درد اندک و غیره اشاره کنیم. از این رو در این مقاله از دکتر نگین نجمی بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در رشت و متخصص آندوسکوپی سینوس می خواهیم تمام نکات این روش درمانی را خدمتتان ارائه دهیم.

شاید بهتر باشد قبل از هرچیز توضیح کوتاهی از سینوس و بیماری سینوزیت – به منظور درک بهتر مطلب – داشته باشیم.

جراحی آندوسکوپی سینوس در رشت

سینوس و سینوزیت چیست؟

ساختار صورت انسان به گونه ای است که در اطراف بینی ، روی پیشانی و بین چشم ها حفره هایی وجود دارد که داخل آن ها یک لایه بافت مخاطی و نرم قرار گرفته است. این مخاط به صورت عادی و طبیعی ترشحاتی دارند که از طریق کانال های ارتباطی بین سینوس ها و بینی ، از راه بینی و حلق خارج می گردند. هنگامی که به هر علتی بافت غشایی درون سینوس ها ملتهب شود دیگر ترشحات قادر به تخلیه نبوده و چرکی می شوند. این عدم تخلیه ترشحات و عفونی شدن آن ها را بیماری سینوزیت می گویند.

نحوه جراحی آندوسکوپی سینوس

هنگامی که بیمار دچار سینوزیت مزمن ( طولانی مدت ) می شود و از راه های دارویی ، سلامت وی حاصل نمی گردد ، به ناچار نیاز به عمل جراحی و تخلیه سینوس ها می باشد. طی این عمل ، ترشحات چرکی خارج ، تنگی دهانه سینوس برطرف ، انسداد کانال ها باز و در نهایت حفره سینوس ها ، داخل بینی و مسیر بین آن ها کاملا شستشو می شود. همچنین در صورت وجود پولیپ بینی ، آن نیز برطرف خواهد شد.

جراحی آندوسکوپی سینوس در رشت - دکتر نگین نجمی

در گذشته تمامی این کارها در صورتی انجام می شد که جراح ، استخوان بیمار را شکانده و در دهان وی برشی ایجاد می نمود تا بتواند به سینوس ها و مسیرهای آن دسترسی پیدا کرده و وضعیت آن ها را ببیند. اما امروزه با پیشرفت علم و دانش پزشکی و با استفاده از وسیله ای به نام آندوسکوپ و با جراحی آندوسکوپی سینوس بدون نیاز به شکاف و با دسترسی از طریق سوراخ بینی بیمار ، این عمل جراحی به راحتی انجام شده و میزان خونریزی ، تورم و کبودی آن بسیار کم و ناچیز می باشد.

روش کار به این صورت است که بهترین متخصص آندوسکوپی سینوس در رشت دستگاه آندوسکوپ را وارد سوراخ های بینی نموده و به کمک لنز موجود بر روی آن فضای داخل بینی و شرایط حفره های سینوس را بر روی مانیتور مشاهده می کند. سپس به تخلیه و درمان آن می پردازد.

قابل ذکر است که دستگاه آندوسکوپی سینوس می تواند هم به جهت تشخیص و هم درمان مورد استفاده قرار بگیرد.

توصیه می شود برای درمان سینوزیت خود نزد بهترین جراح آندوسکوپی سینوس رفته و درمان خود را آغاز نمایید. چرا که جراحی آندوسکوپیک سینوس موجب باز شدن راه تنفس و بهبود حس بویایی فرد شده و کیفیت زندگی وی را بالا می برد.

جراحی آندوسکوپی سینوس - دکتر نگین نجمی

 

چه هنگامی آندوسکوپی بینی و سینوس توسط پزشک به بیمار پیشنهاد می شود؟

  • از تکنیک های تشخیصی که معمولا برای آنالیزعارضه های سینوس و بینی مورد استفاده قرار می گیرند می توان به سی تی اسکن و ام آر آی اشاره کرد. اما در مواردی که در مخاط مشکلی ایجاد شده باشد ، این ابزار به طور کامل نمی تواند کمک کند. در این حالت ، استفاده از آندوسکوپی سینوس و بینی و در نهایت جراحی آندوسکوپی سینوس متدی است که در مقابله با بیماری های مخاطی سینوس و ناحیه بینی مفید می باشند.
  • پزشک اغلب برای آنالیز بیماری هایی نظیر آلرژی ، سینوزیت  و تورم مخاط ، از تکنیک آندوسکوپی سینوس ها و بینی استفاده می کند. علاوه بر این ، در بعضی موارد که جسمی خارجی به بینی وارد می شود و یا در بینی تومورهایی مشکوک شکل بگیرند ، استفاده از آندوسکوپی سینوس راهگشا می باشد.

گاهی نیز امکان ابتلای بیمار به سردردهای شدید می باشد که در این مواقع نیز با تجویز آندوسکوپی سینوس توسط بهترین جراح آندوسکوپی سینوس می توان عامل ایجاد سردرد را ارزیابی کرد. بعضی از معضلات دیگر که با آندوسکوپی بینی و سینوس قابل بررسی هستند شامل :

  • علت خونریزی مکرر از بینی
  • بزرگ شدن آدنوئید یا بروز لوزه سوم
  • ایجاد هیپرتروفی توربین به دلیل انحراف دیواره ای و یا
  • شکل گیری پولیپ داخل بینی
  • نشت مایع مغزی
  • آنالیز و یا جراحی تومورهایی که در قاعده جمجه ایجاد شده اند.
  • ایجاد مشکل در حس بویایی
  • بررسی دلیل گرفتگی در گوش
  • رفع عواملی که باعث بوی بد دهان می شود
  • یکی از امتیازات بزرگ آندوسکوپی ، عدم استفاده از پرتوهای خطرناک تصویربرداری می باشد که در آن تنها از یک پروب نوری استفاده می شود. بنابراین ، ضرری برای بیمار و بافت های داخلی آن ندارد. همین مساله سبب می شود تا جراحی آندوسکوپی سینوس بانوان باردار که در موقعیت حساس تری قرار دارند نیز بتوانند با خیال راحت از این روش استفاده کنند.

مراقبت های قبل از انجام عمل آندوسکوپی سینوس کدام اند؟

یکی از اقدامات مهم قبل از برنامه ریزی جراحی آندوسکوپی سینوس برای هر فردی ، جلسه مشاوره بیمار با دکتر نگین نجمی می باشد ، که می بایست تحت این عمل قرار گیرد. متخصص در این جلسه ، باید وضعیت سوابق پزشکی و سلامت عمومی شخص را بررسی نماید. از سوی دیگر ، در ارزیابی دقیق تر لازم است که مراجعه کننده از سلامت جسمانی برخوردار باشد ، سپس برخی آزمایشات ابتدایی نظیر آزمایش خون ، عکس برداری اشعه ایکس و غیره را برای بیمار تجویز کند. متقاضیان طی این جلسه تمامی سوالاتشان را از بهترین جراح بینی در رشت می پرسند تا از این طریق هر گونه نگرانی و ترسی را در خود کاهش دهند. در روز ویزیت ، پزشک مربوطه در خصوص سابقه هر گونه بیماری خاص از اشخاص سوال خواهد کرد. از این رو اگر از عارضه خاصی رنج می برید ، حتما آن را با دکتر خود در میان بگذارید. سپس ، متخصص برای انجام جراحی آندوسکوپی سینویس ، معاینات فیزیکی لازم و تجویزهای پزشکی مورد نیاز را انجام می دهد. با تشخیص سینوس های بیمار ، اقدامات اولیه مناسب به فرد ارائه می شود. به عنوان مثال ، گاهی پزشک در جهت کاهش التهاب سینوس ها و آمادگی بیمار ، آزمایش و داروهایی را تجویز می کند. برخی از این توصیه ها عبارتند از :

  • افراد می بایست از مصرف داروهایی نظیر آسپرین ، وارفارین و غیره تا مدتی اجتناب کنند و داروهای تجویزی طبق دستور پزشک را به طور منظم استفاده کنند.
  • در صورتی که از الکل و مواد مخدر استفاده می کنید به مدت 1 ماه آن ها را کنار بگذارید.
  • به مدت 8 ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید و نیاشامید.

هزینه عمل جراحی سینوزیت

برای اطلاع از هزینه تخلیه سینوس ها و انجام عمل جراحی اندوسکوپی سینوس باید به مطب دکتر نگین نجمی در رشت رفته و پس از ویزیت نسبت به هزینه دقیق آگاهی یابید.

جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: