جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مراقبت های بعد از آندوسکوپی سینوس

مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس : جراحی آندوسکوپی سینوس با هدف برطرف کردن عفونت سینوس ها ، گرفتگی مجرا های تنفسی ، احساس سنگینی سر ، افزایش اندازه شاخک های بینی ، ترشحات بد بوی بینی و غیره انجام می شود. این جراحی نوعی عمل درمانی است و افراد می توانند هزینه آن را از بیمه خود دریافت کنند. البته برای درمان این عوارض ابتدا دارو تجویز می شود اما در صورت عدم پاسخگویی دارو درمانی ، جراحی آندوسکوپی سینوس به صورت سرپایی انجام خواهد شد. اما به خاطر داشته باشید که انجام جراحی آندوسکوپی سینوس پایان کار نیست و بیمار برای کسب نتیجه مطلوب از عمل خود ، موظف به رعایت یک سری مراقبت هاست.

 

مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس

 

مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس عبارتند از :

  • پس از جراحی ممکن است بیمار با عوارضی همچون خونریزی جزئی مواجه شود. اما برای کنترل و کاهش آن بهتر است به هنگام دراز کشیدن سر خود را بالا تر از سطح بدن قرار دهید.
  • به صورت مرتب از دارو هایی که جراح تجویز نموده استفاده کنید و مصرف آن ها را فراموش نکنید.
  • پس از جراحی ممکن است با درد خفیفی مواجه شوید که کاملا طبیعی است. اما به هیچ عنوان از دارو های منعقد کننده خون همچون ایبوپروفن ، آسپرین ، مفنامیک اسید ، پیروکسی کام و غیره مصرف نکنید. این دارو با کاهش غلطت خون احتمال خونریزی را افزایش می دهند.
  • استامینوفن بهترین مسکن برای کنترل درد شما است.
  • پس از عمل حتما با استفاده از سرم شستشو داخل بینی خود را شستشو دهید تا راه تنفس تان باز شود. این کار در کاهش مدت زمان دوران نقاهت شما بسیار تاثیرگذار است.
  • پس از جراحی آندوسکوپی سینوس فین کردن ممنوع است. چرا که سبب خونریزی خواهد شد.
  • سعی کنید با دهان باز عطسه یا سرفه کنید تا کوچک ترین فشاری به بینی وارد نشود.

ریکاوری پس از جراحی آندوسکوپی سینوس

بسیاری از افراد به مدت ۷ تا ۱۰ روز به بهبودی نیاز دارند و اغلب می بایست به مدت یک هفته از کار و یا مدرسه مرخصی بگیرند. بنابراین برای برخورداری از نتیجه مطلوب باید از قبل با محل کار در خصوص این دوره هماهنگ شده و با آرامش و بدون استرس ، دوره نقاهت را طی کنند.

گرفتگی بینی و مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس

در چند هفته نخست پس از اعمال این پروسه ، طبیعی است که فرد کمی سرگیجه را تجربه کند. دلیل این عارضه کوتاه مدت ، التهاب غشاء مخاطی بینی می باشد که مسیر عبور هوا را کمی تنگ کرده است. با گذشت چند هفته ، ورم کمتر شده و گرفتگی بینی کاهش می یابد . در این صورت فرد رو به بهبودی می رود و تنفس برایش راحت خواهد شد ، اما در این دوره باید صبور باشد. به گفته جراح بینی حاذق ، با جدی گرفتن مراقبت های پس از جراحی الندوسکوپی سینوس ، عفونت سینوس ها رفع شده و فرد از علائم بیماری در امان خواهد بود. این عمل حتی در کیفیت زندگی فرد نیز موثر می باشد.

برنامه غذایی و نکات بعد از عمل آندوسکوپی سینوس

به طور کلی در مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس ، محدودیت خاصی در مصرف غذا وجود ندارد. اما در صورتی که شخص احساس دل درد یا دل پیچه داشت ، بهتر است از غذای میکس شده و نرم استفاده کند. احتمال بروز یبوست نیز به دلیل مصرف دارو ، وجود دارد که برای رفع این عارضه بهتر است فرد مایعات زیادی بنوشید ، به طوری که بدن خود را هیدراته کند و خوراکی های حاوی فیبر را مصرف نماید. همچنین تا زمان بهبود

حتما با جراح خود در ارتباط باشید و اگر با یکی از علائم زیر مواجه شدید ، ایشان را در جریان قرار دهید :

  1. سردرد
  2. سفتی گردن
  3. آبریزش شدید از یک یا هر دو طرف بینی
0 0 رای ها
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: