جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گرافت در جراحی بینی

قبل از هر چیز باید این موضوع را توضیح دهیم که گرافت به چه معناست. گرافت در جراحی بینی به معنی پیوند بافت زنده از قسمتی از بدن به ناحیه ای دیگر است. این پیوند ، در واقع غضروفی است که با شکل و استحکام بالایی که دارد از ساختار درونی بینی حمایت می‌ کند. در جراحی زیبایی بینی ابتدایی ، غضروف معمولاً از بینی خود مراجعه کننده برداشته می ‌شود ، اما در عمل‌ های ترمیمی بعدی ، گرافت از قسمت های دیگری همچون گوش و یا دنده ببیمار استخراج می‌ شود. البته ، گاهی در جراحی های نخست نیز نیاز به برداشتن پیوند از قسمت‌های دیگر بدن فرد می باشد. با توجه به اینکه پیوند غضروف در حین عمل هیچ گونه عارضه ای را به همراه ندارد ، اما بیمار در این مقاله یا طی جلسه مشاوره با دکتر نگین نجمی ، بهترین جراح پیوند گرافت در بینی رشت ، می بایست از این پروسه تقویت بینی در جریان باشد.

 

گرافت در جراحی بینی

 

انواع گرافت غضروف بینی

گرافت در جراحی بینی در رشت انواع مختلفی دارد که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم :

  • گرافت سپرشکل برای نوک بینی
  • گرافت ستونچه (استرات) که در جهت تقویت نوک بینی و پیشگیری از افتادگی نوک بینی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • گرافت گسترش گر (اسپریدر) که در خصوص رفع مشکل تنفسی و همچنین اصلاح کجی بینی
  • گرافت پشت بینی که برای رفع مشکل زین اسبی شدن بینی و همچنین افزایش ارتفاع بینی می باشد

کاربرد های گرافت در جراحی بینی

گرافت غضروف در جراحی بینی کاربرد های بسیاری دارد که در زیر چند مورد آن عنوان شده است :

  • باریکی و یا برجستگی نوک بینی
  • کاهش انحنای بالای بینی
  • شکل دهی و پشتیبانی بالای ساختاری بینی
  • بزرگ کردن حفره های بینی و شکل دهی به نمای زیر بینی
  • کار گذاری غضروف در نواحی خاص به جهت بهبود تنفس

گرافت غضروف بینی از کجا تهیه‌ می‌شود؟

‌سه محل برای برداشت گرافت در عمل زیبایی بینی توسط بهترین جراح غضروف در بینی رشت وجود دارد که به ترتیب اولویت شامل تیغه‌ بینی ، غضروف گوش و غضروف دنده است. در عمل بینی ترمیمی اغلب از تیغه‌ بینی استفاده نمی ‌شود.

 

 غضروف گوش

در صورتی که میزان کمی غضروف برای پروسیجر نیاز باشد ، جراح از غضروف گوش استفاده می ‌کند. عموما برای پیوند برشی از پشت گوش‌ اعمال ‌می ‌شود که در معرض دید نباشد یا دید کمی داشته باشد. در این صورت زاویه گوش با سر کم شده و بدشکلی در این عضو ایجاد نمی‌ شود.
 

 غضروف دنده

اگر برای گرافت در جراحی بینی ، به غضروف با استحکام و زیادی نیاز باشد ، در این صورت می توان از غضروف دنده نیز استفاده کرد. در این صورت جراح با ایجاد برشی ۳ سانتی‌ در زیر قفسه‌ سینه ، غضروف موردنیاز را بر می دارد. این پروسه عارضه ‌ای برای قفسه‌ سینه ندارد. زمانی از این گرافت در رینوپلاستی استفاده می شود که غضروف گوش از نظر استحکام جایگزین مناسبی برای رینوپلاستی نباشد. غضروف‌ برداشته شده از دنده به قطعات موردنیاز برش داده شده و در عمل بینی پیوند داده می شود.
 

گرافت مصنوعی 

در این نوع گرافت ، بجای غضروف خود شخص ، از غضروف فرد دیگری با نام آلوگرافت یا غضروف اهدایی استفاده می شود که طی یک عملیات شیمیایی سلول‌های غضروف ‌ها حذف می ‌شود و هیچ گونه عفونت و آلودگی در این نوع گرافت وجود ندارد. کار گذاشتن مواد مصنوعی سیلیکونی یا مدپور نیز به دلیل اینکه با موارد بسیاری عارضه و عفونت همراه است ، در حال حاضر توصیه نمی ‌شود و این پروتز‌ها در بلندمدت می ‌توانند سبب نازکی پوست و بیرون‌ زدگی شود.

آیا بعد از گرافت در جراحی بینی مراقبت خاصی نیاز است ؟

خیر تمام مراحل مراقبت بعد از جراحی بینی افرادی که از گرافت در رینوپلاستی شان استفاده شده با متقاضیانی که از گرافت استفاده نشده یکسان است. جراح بینی رشت گاهی به جهت تقویت گرافت در بینی بیماران از اسپیلت داخلی استفاده می کند که پس از ۷ الی  ۱۰روز از روی بینی برداشته می شود.

آیا در جراحی ترمیمی تمام بینی ها نیاز به گرافت است؟

جراح طی جلسه مشاوره ، بینی مراجعین را به طور کامل بررسی کرده و سوابق پزشکی فرد را چک می کند. سپس مطابق نیازهای زیبایی و کاربردی ، عمل بینی با گرافت تعیین می شود.

چرا باید از گرافت غضروف استفاده کنیم؟

برخی از بینی ها که دارای غضروف ضعیفی هستند ، ناشی از جراحی پیشین بوده و یا به صورت مادرزادی ایجاد شده است. حال به جهت اینکه بتوان شکلی مناسب در بینی ایجاد کرد از گرافت در عمل بینی استفاده می شود. اولویت در جراحی بینی ، تنفس خوب و ساختار شکلی متناسب در بینی است. برای رسیدن به هردوی این موارد به استواری و پایداری دیواره های جلویی و جانبی بینی نیاز است. از این رو در بینی هایی با بافت ضعیف ، غضروف پیوندی به استحکام بینی می افزاید.

جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: